e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Siemens’in tedarik zinciri mottosu: Doğru iş doğru tedarikçi ile yapılır



Lojistik partner seçimlerini elektronik ihale ortamında gerçekleştirdiklerini belirten Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal, seçim yaparken maliyet unsurunun yanında profesyonellik, operasyon kabiliyeti, çözüm odaklı yaklaşım ve referansların en önemli öncelikleri olduğunu söylüyor. 




Tedarik zincirinde 7 yeni trend!



BMY Events tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lojistik Yatırımları Konferansı, 27 Kasım’da BY Otell İstanbul’da yapıldı. Kamu ve özel sektör temsilcileri ile sanayi üreticilerini aynı platformda buluşturan konferansta, lojistik sektöründeki yatırımlar, yeni düzenlemeler ve projeler, 2023 hedefleri ve tedarik zinciri süreçlerindeki yeni trendler masaya yatırıldı.  
 




1V1Y.COM’un tedarik zincirindeki 5 doğrusu


Yayın: 19-12-2013
Kategori: Lojistik

Tedarik zinciri süreçlerini müşteri beklentilerine göre dizayn ettiklerini belirten 1V.1Y.COM COO’su Cafer Salcan, doğru ürünü, doğru zamanda, doğru şekilde, doğru maliyetle ve doğru kişiye ulaştıracak bir sistem kurarak, zamanında teslimat oranlarını %95’lerin üzerine, tedarik oranlarını ise %98’lere ulaştırdıklarını vurguluyor. 




BASF tedarikçi seçiminde kodlarını açıkladı



Tedarik zincirinin önemli bir parçasını oluşturan lojistik firmalarının seçiminde ekonomik kriterlerin yanı sıra çevresel, sosyal ve kurumsal denetim standartlarını da kullandıklarını belirten BASF Bilgi Servisleri ve Tedarik Zinciri Türkiye Müdürü Barış Güngören, “BASF tedarikçi davranış kodu, insan ve işçi hakları gibi konuların yanı sıra çevre korumayı da içeriyor” dedi. 




Polisan tedarik zincirini başarıya boyadı



Polisan, Tedarik Zinciri Dönüşümü (SCM) modülüyle, kurumsal yazılım ve uygulama alanında faaliyet gösteren SAP’tan aldığı ödülle lojistik süreçlerdeki başarısını kanıtladı. Polisan’ın Tedarik Zinciri Direktörü Kadriye Bayraktar, bu modülle sipariş karşılama oranlarını artırırken, termin sürelerini daha da kısalttıklarını söylüyor. 




Unilever Türkiye tedarik zincirlerinde 13,2 milyon TL tasarruf yarattı


Yayın: 12-08-2014
Kategori: Yeşil Lojistik

2010 yılında “Sürdürülebilir Yaşam Planı”nı uygulamaya koyan Unilever Türkiye, hem üretim hem de tedarik zinciri süreçlerini bu modelle yönetiyor. 




ABB’nin lojistikte mottosu: Optimum Stok, Hızlı Tedarik


Yayın: 15-08-2014
Kategori: Enerji

ABB, gümrüklemeden depolamaya, antrepodan dağıtıma ve yurtdışı taşımaya kadar tedarik zincirindeki birçok süreci lojistik şirketlerine emanet ediyor. 




Siemens lojistik süreçlerini anahtar teslim çözümlerle yürütüyor


Yayın: 20-08-2014
Kategori: Enerji

Siemens’in gerçekleştirdiği satın alma hacminin yaklaşık %5’i lojistik hizmetlerinden oluşuyor. 




Tedarik zinciri yönetiminde başarının sırları


Yayın: 30-05-2015
Kategori: Lojistik

Vector Event tarafından düzenlenen “2'nci Tedarik Zinciri Yönetimi ve Optimizasyonu’15” konferansında bir araya gelen lojistik profesyonelleri, şirketlerin rekabetteki en güçlü silahının tedarik zinciri yönetimi olduğunun altını çizerek, lojistik maliyetlerin optimizasyonunun ise doğru ölçümleme ve planlama, risklerin doğru yönetimi, teknoloji yatırımı ve yetkin insan kaynağıyla yakalanabileceğini vurguladılar.




Tedarik Zinciri ve SCOR Modeli


Yayın: 10-09-2015
Kategori: 10 Soruda

Prof. Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN / Lojistik Derneği Başkanı / Galatasaray Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı